Basisprogramma
The Ground of Being Human

Een kort maar intensief programma van 2 modules van 2 dagen, met een intake, tussendoor een online meet-up en een indivdueel coachingsgesprek ter afronding.

 

Module 1: Aandacht (22 en 23 oktober)

In deze eerste module bieden we je diverse bouwstenen om een stevig fundament te vormen voor het persoonlijke werk wat we met elkaar doen. Je maakt kennis met het thema Aandacht. Aandacht in het moment en aandacht voor jezelf: je lichaam, je gedachten, je gevoelens. Daarnaast aandacht voor de ander waarbij mindful luisteren en spreken centraal staan. Door met meer aandacht te leven ben je meer aanwezig bij alles wat je doet. Dat geeft meer stevigheid in je aanwezigheid. In deze module krijg je praktische aandachtsoefeningen (mindfulness) mee om je aandacht in de komende periode verder te helpen ontwikkelen.

 

Online intervisie (12 november van 20.00 – 21.30)

Module 2: Veerkracht (26 en 27 november)

In deze module verdiepen we het werk met de bouwstenen uit de eerste module. Met open aandacht voor reflectie en zelfinzicht onderzoek je de patronen in je leven. Specifiek leer je werken met je kritische innerlijke stem die je vaak belemmert en stress oproept. We onderzoeken je oordelen over jezelf en over anderen. We bieden je handvatten om jezelf minder te laten beïnvloeden door de innerlijke criticus. Je leert vrijer kijken naar jezelf en de mensen om je heen. Ook leer je met meer vrijheid te reageren op spanningsvolle gebeurtenissen. Hiermee ontwikkel je veerkracht in het omgaan met alle drukte en stress die je in je leven tegenkomt. En je met meer compassie voor jezelf en anderen in de wereld kan staan.

Afrondend coachingsgesprek (11 december)

 

Investering

De investering bedraagt € 950,– voor particulieren en € 1150,– (excl. btw) voor deelnemers waarvan de werkgever betaalt.
Bovenstaande prijs is inclusief koffie, thee en lunch.

Neem contact op over deelname The Gound of Being Human:

Werkwijze

Vanuit mijn achtergrond in het werken met mensen in hun ontwikkeling, weet ik dat jouw leerbehoefte in dit programma centraal hoort te staan. Samen met jou bepalen we in een intake waar je specifiek je aandacht op wilt richten in je ontwikkeling.

Het programma bestaat uit 2 blokken van twee dagen, verspreid over ruim 2 maanden met tussendoor een online intervisie en afsluitend een coachingsgesprek. De dagen vinden plaats zonder avondprogramma van 10.00 – 18.00 uur. Tussendoor ontvang je opdrachten en oefeningen om thuis te blijven werken aan je ontwikkeling.

 

Henk heeft zelf ervaren hoe veel van de werkvormen en technieken waar we mee aan de slag gaan echt de basis hebben gevormd voor zijn eigen ontwikkeling. Het is letterlijk zijn fundament geworden zowel in zijn professionele als persoonlijke ontwikkeling. Nu wil hij deze grond graag met je delen.

In dit traject werken we met elkaar aan het ontwikkelen van deze twee kwaliteiten met praktische oefeningen en handvatten gecombineerd met zelfonderzoek (inquiry). Deze zie ik deze als basis van je ontwikkeling naar meer vrijheid als mens en als professional.

NB: In een tijd waarin het vooruitzicht is op de anderhalve meter samenleving, zal onze training weliswaar ‘live’ maar conform de richtlijnen van het RIVM plaatsvinden.

 

Wil je eerst weten of het programma past bij jouw leervraag. Neem dan contact op voor een intakegesprek, live of via beeldbellen. Of meld je direct aan.